het web

Theatergroep het Web is in 2010 opgericht door Wieneke Weitering, Erwin Teering en Berry Mom en heeft vandaag de dag ruimschoots haar sporen verdiend binnen de Nederlandse amateurtheaterwereld. Het Web onderscheidt zich door aantrekkelijke producties te maken voor een breed publiek, waarbij kwaliteit en bevlogenheid hoog in het vaandel staan.

Aantrekkelijke theaterproducties voor een breed publiek.

Ieder seizoen maakt het Web één of meerdere theaterproducties. Toneel, komedie en festivalvoorstellingen, bekende titels, maar ook nieuw werk. Dit zijn vaak verrassende producties, zoals Showbizz Baby, Volmaakt Geluk en Mycelium (die door het publiek van Delft Fringe is gewaardeerd met het maximaal aantal van vijf sterren).
Hiernaast is het Web actief met op maat gemaakte voorstellingen voor basisscholen. Bijvoorbeeld met de voorstelling Bas gaat verhuizen, met als thema verhuizen en het aarden op een nieuwe plek.
Ook worden er regelmatig samenwerkingsverbanden aangegaan met andere theatermakers, zoals Marco Rochette (o.a. Mycelium en Wie is er bang voor Hem/Haar?) en Lise-lott kok (Muziektheater De Plaats, Stroom van de waal 2016).

In de loop der jaren heeft theatergroep het Web samengewerkt met verschillende gastspelers (o.a. Thelma Evers, Heidi Drenth en Sem van der Hijden). Samen met andere creatievelingen zijn wij druk bezig met decor, licht en geluid. Wordt er door de cast druk gerepeteerd en in de week voorafgaand aan de eerste voorstelling komt alles voor het eerst samen op het toneel… en uiteindelijk bij u in het theater!